„Beograd na vodi“ – projekat od nacionalnog značaja

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je danas (22. jul 2014.) da nema ništa protiv sednice na kojoj bi se govorilo o „Beogradu na vodi“, ali i istakao da na njoj ne bi mogle da se donose odluke, jer to nije gradski projekat već projekat od nacionalnog značaja.

- Ne vidim razlog zašto bi se u Skupštini grada, koja nema nadležnosti za taj projekat, vodila rasprava, ali nemam ništa protiv toga. Ako to bude zajednički stav svih šefova odborničkih grupa, sešćemo gradonačelnik Siniša Mali i ja i razgovarati sa svima – rekao je Nikodijević u Skupštini grada, povodom zahteva da se održi sednica na tu temu.

Nikodijević je istakao da je to projekat od nacionalnog značaja i da je preduzeće „Beograd na vodi“ osnovala vlada, te da grad ima mali deo nadležnosti koje se tiču urbanizma.

- To nije gradski projekat i Skupština grada ima samo deo nadležnosti koji se tiče urbanizma. Ali ako postoji potreba, iako nije naša nadležnost, možemo da se ispričamo. Odluke ne možemo da donosimo, ali da se ispričamo možemo – rekao je Nikodijević.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar