Paraćinski “Grading” zida šestospratnicu u Kragujevcu

Od 16 parcela u Kragujevcu koje su pre dve nedelje bile ponuđene na prodaju, samo su tri dobile nove vlasnike. Zbog toga se u kragujevački budžet slilo svega oko 360.000 EUR, što je čak 20 puta manje od ukupne cene placeva namenjenih prodaji, čija je vrednost procenjena na oko 8 mil EUR.

Od tri prodate parcele, najskuplja je ona od 20 ari u naselju Stara radnička kolonija, pored škole "Stanislav Sremčević", koju je kupila firima "Grading" iz Paraćina za 320.000 EUR (16.000 EUR po aru). Na tom mestu predviđena je izgradnja šestospratnog stambenog objekta, ukupne površine oko 5.000 kvadrata.

Zatim, za širenje svojih poslovnih kapaciteta, Trgovinsko preduzeće "Braća Popović" Kragujevac kupilo je u staroj industrijskoj zoni, pored pruge ka Lipovu, plac od 30 ari, koji ih je koštao 30.000 EUR.

Treća parcela, od oko dva ara u naselju Sunčani breg, prodata je za 8.800 EUR, za gradnju porodične kuće. To je sve što je Preduzeće za izgradnju grada u ovom navratu uspelo da proda.

Gradska komisija za procenu vrednosti imovine očito će morati da preispita način određivanja cene pojedinih lokacija. Vremena su teška, a neke parcele su zaista bile preskupe, kao ona od 20 ari u centru grada, u Ulici Svetozara Markovića, koja je procenjena na 1,2 mil EUR. Iz sličnih razloga nisu prodati ni neki drugi placevi, kaže direktor Preduzeća za izgradnju grada Slobodan Krunić.

- Prodali smo onoliko koliko smo očekivali u ovom trenutku, ali uz niže cene pojedinih parcela, ubuduće se nadamo boljim rezultatima. Osim što ćemo placeve koji ovog puta nisi dobili vlasnike ponovo ponuditi na konkursu, u pripremi za prodaju su još 3,4 parcele - kaže Krunić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar