Potpisan ugovor za izgradnju kuća iz kuvajtske donacije

Predstavnici Srbije i Kuvajta potpisali su ugovor za izgradnju 25 stambenih objekata za pogođene poplavama, iz donacije Kuvajta koja iznosi miliona evra.

- Donacija vredna milion dolara predstavlja pomoć Vlade Kuvajta Vladi Srbije, i proizilazi iz težnje Kuvajta da pruži ruku podrške pogođenima katastrofama bilo gde u svetu. To je dužnost čoveka koja vezuje sve nacije u nevoljama - rekao je privremeni otpravnik poslova Ambasade Kuvajta u Beogradu Halil Al-Enezi, a navodi se u saopštenju Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Ugovor su u ponedeljak 21. jula u zgradi Ambasade Kuvajta u Beogradu potpisali, Al-Enezi i zamenik predsednika Upravnog odbora ''Društva Crvenog polumeseca'' Kuvajta Anvar Al-Hasavi, a sa srpske strane generalni direktor firme ''Negal Company'' Vladimir Krivokuća, koja će biti izvođač radova na ovom projektu.

Projekat izgradnje stambenih objekata, kako je navedeno, predstavlja prvu fazu u realizaciji kuvajtske donacije.

- Delegacija "Društva Crvenog poslumeseca" Kuvajta će u narednom periodu proučiti potrebe i zahteve pogođenih poplavama, u koordinaciji sa Vladom Srbije, kako bi se u narednim fazama pružilo još pomoći - navodi se u saopštenju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar