U Budvi se gradi šest novih hotela

Podgorica - Vlasnici šest novih hotela koji će uskoro biti izgrađeni u metropoli turizma biće Starobudvani.

Za pet novih hotela u toku je procedura dobijanja dozvola, a jedan se već gradi.

Starobudvanska porodica, Ivanović, sinovi nekadašnjeg gradonačelnika Budve, pokojnog Miroslava Ivanovića i, osnivači firme INC, zatražili su izdavanje građevinske dozvole za gradnju luksuznog hotela sa 4 zvezdice, na mestu kultunog budvanskog kafea „Hemingvej" u samom starogradskom jezgru.

Umesto Hemingveja gradiće se arhitektonski prelep hotel, koji će svojim izgledom podsećati na duh starih vremena.

Zahteve za izdavanje građevinske dozvole, podneli su i Starobudvanin Milo Božović, inače dugogodišnji prvi čovek Nove srpske demokratije. Njegova porodica je vlasnik najatraktivnijeg zemljišnog kompleksa uz samu obalu, naspram otvorenih šankova „Paris" i "Trokadero", i on tu namerava da gradi hotel.

I Starobudvanin Nebojša Petković, čija je porodica vlasnik atraktivnih parcela na samoj peni od mora, takođe namerava da gradi hotel visoke kategorije, koji će imati slične gabarite.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, izdalo je Božoviću i Petkoviću Urbanističko tehničke uslove, prvi papir u proceduri dobijanja građevinske dozvole.

Na samo sto metara dalje, pored apart kompleksa „Tre canne", predstavnici porodice Filotić, dobili su građevinsku dozvolu i započeli gradnju hotelskog kompleksa.

Radove na izgradnji luksuznog malog hotela u naselju Gospoština na samoj Jadranskoj magistrali, privodi i kraju dugogodišnji ugostitelj Đuro Tičić.

Satrobudvanske porodice, njih šest, odlučile su da svoj novac, umesto u stanove i kondo hotele, investiraju u šest novih hotela koji neće devastirati prostor.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar