Više cene zakupa lokala u Beogradu za banke, menjačnice, kockarnice i kafiće

Određeni broj zakupaca poslovnog prostora koji je u vlasništvu grada Beograda, plaćaće veću cenu zakupa za svoje lokale, odlučili su u petak odbornici gradskog parlamenta na zasedanju Skupštine grada.

Usvojenom odlukom, poslovni prostori su kvalifikovani u više kategorija. Predviđeno je povećanje cena od 10 do 15 odsto za određene kategorije lokala u kojima se obavljaju visoko profitabilne delatnosti, kao što su banke, menjačnice, kockarnice i ugostiteljski objekti.

Umesto dosadašnjih devet zona, grad će biti podeljen na pet, kao kriterijumi za utvrđivanje visine lokalnih komunalnih taksa i naknade za uređivanje građevinskog zemljišta.

- Nov koncept zoniranja, bolji je nego prethodni. U jednom delu zona, cena zakupa je veća, u drugom manja, a negde je ostala ista. Vrlo je teško uskladiti ekstra i prvu zonu u svim delovima grada, a da se što manje opterete zakupci - rekao je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Opozicioni DS je ovu odluku dočekao na "nož". Šef odborničke grupe demokrata Balša Božović izjavio je da su uvedeni novi nameti građanima, i kad su u pitanju lokalne administrativne takse i kad je reč o novom sistemu zoniranja.

- Nismo mogli da podržimo odluku kojom se gradska uprava hvali da će sa 100 miliona dinara opteretiti mala i srednja preduzeća - rekao je Božović.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar